Wyciskarka Slow Juicer Botti PC150A wolnoobrotowa

  • Dodaj recenzję:
    • szt.
    • 249,00 zł
    • Niedostępny

    Wyciskarka wolnoobrotowa o mocy 150W i 80 obrotami na minutę.

     

    Wyjątkowy system wyciskania soku z owoców, warzyw i ziół.

    Wyciskarka wolnoobrotowa jest profesjonalnym urządzeniem służącym do wyciskania soków z większości warzyw i owoców.



    Wolnoobrotowa wyciskarka Slow Juicer Cortland marki Botti.

    Wyciskarka wolnoobrotowa jest profesjonalnym urządzeniem służącym do wyciskania soków z większości warzyw i owoców. Dzięki wałkowi ślimakowemu o unikatowej konstrukcji, obracającemu się z małą prędkością, produkty są miażdżone i wyciskane poprzez zbrojone pierścieniem wykonanym z żywic kompozytowych sito. Skuteczność działania wyciskarki wolnoobrotowej jest znacznie wyższa od tradycyjnych sokowirówek. Praca wyciskarki jest cicha, a czyszczenie bezproblemowe. Urządzenie o mocy 150W radzi sobie z większością warzyw i owoców, które wyciskane powoli nie tracą swoich wartości odżywczych.


      

    opis produktu

    • innowacyjna wyciskarka wolnoobrotowa marki Botti
    • nowoczesny wydajny wolnoobrotowy system wyciskania soku z owoców, warzyw i ziół
    • wyciska więcej soku w porównaniu do sokowirówek szybkoobrotowych
    • produkty są miażdżone i wyciskane poprzez sito zbrojone pierścieniem wykonanym z żywic kompozytowych
    • wyciska sok smaczniejszy w pełni zdrowy i bogatszy w wartości odżywcze
    • 2x więcej soku, 6x więcej witaminy C
    • 2 kierunki pracy silnika - jeśli owoc lub warzywo się zablokuje, bez rozbierania urządzenia można cofnąć wałek ślimakowy
    • wolnoobrotowa
    • sitko ze stali nierdzewnej wzmocnione pierścieniem z żywic
    • filtr ze stali nierdzewnej
    • pojemnik na sok o pojemności 1L, możliwość podstawienia dowolnego naczynia na sok
    • pojemnik na odpadki o pojemności 1L
    • popychacz dla bezpiecznego podawania produktów
    • cicha praca
    • stabilna podstawa antypoślizgowa
    • szybkie i łatwe czyszczenie, łatwy montaż i demontaż zestawu
    • w zestawie szczoteczka do czyszczenia
    • wysoka wytrzymałość, trwała budowa
    • niskie zużycie energii, moc 150W
    • zabezpieczenie przed przegrzaniem
    • kolor srebrny z czarnymi dodatkami
    • waga urządzenia 5kg
    • wymiary urządzenia: 215x205x430mm
    • zasilanie 230V/50Hz

     

    zestaw zawiera

    • fabrycznie nowa wyciskarka Botti PC150A zapakowana w oryginalnym opakowaniu
    • instrukcja w języku polskim
    • karta gwarancyjna
    • faktura zakupu
    • całość odpowiednio zapakowana i zabezpieczona na czas transportu

     

    gwarancja 2 lata

    Łącznie z produktem wysyłana jest karta gwarancyjna wystawiana w dniu wysyłki z paragonem z kasy fiskalnej lub fakturą VAT. W razie awarii, wystawione przez naszą firmę dokumenty uprawniają do bezpłatnej naprawy gwarancyjnej.

     

     

    Co takiego szczególnego jest w sokach?

    Oprócz tłuszczów, błonnika i aminokwasów, przede wszystkim są to enzymy, biorące udział we wszystkich reakcjach chemicznych. Są one niezbędne dla zachowania równowagi naszego organizmu.

    W niektórych warzywach i owocach znajdują się substancje niezbędne do odbudowy ważnych narządów wewnętrznych. Pijąc świeże soki wypłukujemy martwe komórki z organizmu, rozpuszczamy nagromadzone w nim sole oraz kamienie w nerkach i wątrobie. Ponadto spożywając esencje warzywno-owocowe odciążamy układ trawienny, ponieważ są one bardzo szybko i łatwo przyswajalne. Świeże soki to nie tylko oczyszczanie, ale także bomba multiwitaminowa. Soki możemy wytwarzać praktycznie ze wszystkich warzyw i owoców.

    Najwięcej oczyszczających właściwości mają soki z zielonych warzyw, czyli zawierające szpinak, nać selera, nać pietruszki, szparagi. To właśnie chlorofil w nich zawarty wpływa na toksyny, oczyszcza wątrobę, poprawia obraz krwi. Oprócz chlorofilu zielone warzywa to również duża zawartość enzymów, żelaza, fosforu, magnezu, potasu oraz cała gama witamin. Warzywa i owoce możemy dowolnie komponować w zależności od potrzeb czy walorów smakowych. Oprócz tego, z czego przyrządzamy sok, niezmiernie ważne jest jak go przyrządzamy. Nie nadają się do tego tradycyjne sokowirówki, ponieważ działają niszcząco na składniki soku. Podwyższona temperatura w wysokoobrotowej sokowirówce eliminuje enzymy i antyoksydanty.