Wyciskarka wolnoobrotowa o mocy 150W i 80 obrotami na minutę.
Wyjątkowy system wyciskania soku z owoców, warzyw i ziół.
Wyciskarka wolnoobrotowa jest profesjonalnym urządzeniem służącym do wyciskania soków z większości warzyw i owoców.
Wolnoobrotowa wyciskarka Slow Juicer Cortland marki Botti.
Wyciskarka wolnoobrotowa jest profesjonalnym urządzeniem służącym do wyciskania soków z większości warzyw i owoców. Dzięki wałkowi ślimakowemu o unikatowej konstrukcji, obracającemu się z małą prędkością, produkty są miażdżone i wyciskane poprzez zbrojone pierścieniem wykonanym z żywic kompozytowych sito. Skuteczność działania wyciskarki wolnoobrotowej jest znacznie wyższa od tradycyjnych sokowirówek. Praca wyciskarki jest cicha, a czyszczenie bezproblemowe. Urządzenie o mocy 150W radzi sobie z większością warzyw i owoców, które wyciskane powoli nie tracą swoich wartości odżywczych.
opis produktu
zestaw zawiera
gwarancja 2 lata
Łącznie z produktem wysyłana jest karta gwarancyjna wystawiana w dniu wysyłki z paragonem z kasy fiskalnej lub fakturą VAT. W razie awarii, wystawione przez naszą firmę dokumenty uprawniają do bezpłatnej naprawy gwarancyjnej.
Co takiego szczególnego jest w sokach?
Oprócz tłuszczów, błonnika i aminokwasów, przede wszystkim są to enzymy, biorące udział we wszystkich reakcjach chemicznych. Są one niezbędne dla zachowania równowagi naszego organizmu.
W niektórych warzywach i owocach znajdują się substancje niezbędne do odbudowy ważnych narządów wewnętrznych. Pijąc świeże soki wypłukujemy martwe komórki z organizmu, rozpuszczamy nagromadzone w nim sole oraz kamienie w nerkach i wątrobie. Ponadto spożywając esencje warzywno-owocowe odciążamy układ trawienny, ponieważ są one bardzo szybko i łatwo przyswajalne. Świeże soki to nie tylko oczyszczanie, ale także bomba multiwitaminowa. Soki możemy wytwarzać praktycznie ze wszystkich warzyw i owoców.
Najwięcej oczyszczających właściwości mają soki z zielonych warzyw, czyli zawierające szpinak, nać selera, nać pietruszki, szparagi. To właśnie chlorofil w nich zawarty wpływa na toksyny, oczyszcza wątrobę, poprawia obraz krwi. Oprócz chlorofilu zielone warzywa to również duża zawartość enzymów, żelaza, fosforu, magnezu, potasu oraz cała gama witamin. Warzywa i owoce możemy dowolnie komponować w zależności od potrzeb czy walorów smakowych. Oprócz tego, z czego przyrządzamy sok, niezmiernie ważne jest jak go przyrządzamy. Nie nadają się do tego tradycyjne sokowirówki, ponieważ działają niszcząco na składniki soku. Podwyższona temperatura w wysokoobrotowej sokowirówce eliminuje enzymy i antyoksydanty.