Nowoczesna sokowirówka wolnoobrotowa G3FERRARI
FRUTTÈRO - delikatnie wyciska sok z owoców i warzyw, zachowując naturalne właściwości odżywcze bez eliminowania niezbędnych witamin i minerałów. Dzięki wałkowi ślimakowemu o unikatowej konstrukcji, obracającemu się z prędkością 60 obrotów na minutę. Łatwy demontaż i czyszczenie. Wyciskarka zachowuje naturalny smak produktów. Wyciśnięty sok jest bardziej gęsty i mniej klarowny, bogatszy w enzymy i witaminy niż sok uzyskany poprzez użycie tradycyjnej sokowirówki.
opis produktu
zestaw zawiera
gwarancja 2 lata
Łącznie z produktem wysyłana jest karta gwarancyjna wystawiana w dniu wysyłki z paragonem z kasy fiskalnej lub fakturą VAT. W razie awarii, wystawione przez naszą firmę dokumenty uprawniają do bezpłatnej naprawy gwarancyjnej.
Oprócz tłuszczów, błonnika i aminokwasów, przede wszystkim są to enzymy, biorące udział we wszystkich reakcjach chemicznych. Są one niezbędne dla zachowania równowagi naszego organizmu.
W niektórych warzywach i owocach znajdują się substancje niezbędne do odbudowy ważnych narządów wewnętrznych. Pijąc świeże soki wypłukujemy martwe komórki z organizmu, rozpuszczamy nagromadzone w nim sole oraz kamienie w nerkach i wątrobie. Ponadto spożywając esencje warzywno-owocowe odciążamy układ trawienny, ponieważ są one bardzo szybko i łatwo przyswajalne. Świeże soki to nie tylko oczyszczanie, ale także bomba multiwitaminowa. Soki możemy wytwarzać praktycznie ze wszystkich warzyw i owoców.
Najwięcej oczyszczających właściwości mają soki z zielonych warzyw, czyli zawierające szpinak, nać selera, nać pietruszki, szparagi. To właśnie chlorofil w nich zawarty wpływa na toksyny, oczyszcza wątrobę, poprawia obraz krwi. Oprócz chlorofilu zielone warzywa to również duża zawartość enzymów, żelaza, fosforu, magnezu, potasu oraz cała gama witamin. Warzywa i owoce możemy dowolnie komponować w zależności od potrzeb czy walorów smakowych. Oprócz tego, z czego przyrządzamy sok, niezmiernie ważne jest jak go przyrządzamy. Nie nadają się do tego tradycyjne sokowirówki, ponieważ działają niszcząco na składniki soku. Podwyższona temperatura w wysokoobrotowej sokowirówce eliminuje enzymy i antyoksydanty. Najbardziej efektywne są wyciskarki wolnoobrotowe, ponieważ zachowują one maksymalną zawartość składników odżywczych.