Nowoczesna sokowirówka znanej marki CAMRY.
Funkcjonalna sokowirówka o mocy 1000W z nowoczesnej serii o unikalnym wyglądzie. Pozwala na przygotowanie soków z owoców i warzyw, dzięki czemu pomaga zadbać o zdrowie użytkowników. Filtrowanie odbywa się przez drobne sitko ze stali szlachetnej, które zatrzymuje stałe elementy. W ten sposób do dzbanka trafia jedynie sok, zawierający najwięcej witamin. Miąższ i resztki pestek są oddzielane do drugiego pojemnika. Dzięki blokadzie bezpieczeństwa, niemożliwe jest włączenie nieprawidłowo złożonego urządzenia. Sokowirówka CR4110 pozwala na bardzo szybkie przygotowanie dużej ilości soku, co jest gwarantowane przez wysoką moc silnika oraz dzbanek o pojemności 1,5L. Dla większej wygody, elementy sokowirówki można myć w zmywarce do naczyń.
opis produktu
zestaw zawiera
Gwarancja 24 miesiące
Łącznie z produktem wysyłana jest karta gwarancyjna wystawiana w dniu wysyłki z paragonem z kasy fiskalnej lub fakturą VAT. W razie awarii, wystawione przez naszą firmę dokumenty uprawniają do bezpłatnej naprawy gwarancyjnej.
Co takiego szczególnego jest w sokach?
Oprócz tłuszczów, błonnika i aminokwasów, przede wszystkim są to enzymy, biorące udział we wszystkich reakcjach chemicznych. Są one niezbędne dla zachowania równowagi naszego organizmu.
W niektórych warzywach i owocach znajdują się substancje niezbędne do odbudowy ważnych narządów wewnętrznych. Pijąc świeże soki wypłukujemy martwe komórki z organizmu, rozpuszczamy nagromadzone w nim sole oraz kamienie w nerkach i wątrobie. Ponadto spożywając esencje warzywno-owocowe odciążamy układ trawienny, ponieważ są one bardzo szybko i łatwo przyswajalne. Świeże soki to nie tylko oczyszczanie, ale także bomba multiwitaminowa. Soki możemy wytwarzać praktycznie ze wszystkich warzyw i owoców.
Najwięcej oczyszczających właściwości mają soki z zielonych warzyw, czyli zawierające szpinak, nać selera, nać pietruszki, szparagi. To właśnie chlorofil w nich zawarty wpływa na toksyny, oczyszcza wątrobę, poprawia obraz krwi. Oprócz chlorofilu zielone warzywa to również duża zawartość enzymów, żelaza, fosforu, magnezu, potasu oraz cała gama witamin. Warzywa i owoce możemy dowolnie komponować w zależności od potrzeb czy walorów smakowych. Oprócz tego, z czego przyrządzamy sok, niezmiernie ważne jest jak go przyrządzamy.